Международният борд на футболната асоциация (IFAB), която се занимава с

...
 Международният борд на футболната асоциация (IFAB), която се занимава с
Коментари Харесай

Легендарен треньор предлага радикална промяна на правилото за засада

 Международният ръб на футболната асоциация (IFAB), която се занимава с регулирането на разпоредбите в играта, обмисля поправяне на правилото за засада, оповестява испанският Marca. Инициатор на измененията е някогашният старши треньор на лондонския „ Арсенал “ Арсен Венгер и към този момент якои го назовават Закона на Венгер за засадата.

Намеренията са засада ще се регистрира единствено когато състезател на атакуващия тим (докато му подава топката от съотборник) е напред с цялото си тяло, а освен с част от него, както в този момент. Нападателят ще може да се нарежда пред бранителя, само че постоянно запазвайки част от тялото си в една линия с предпоследния противник. По-ясно, засадата ще бъде лимитирана напред, а не обратно, теоретично благоприятствайки идването на повече голове.

Правилото към този момент се тества на юношески шампионати в Швеция и Италия, само че опитът няма да бъде разискван от борда до февруари 2025 година През това време събранието на IFAB ще прегледа деликатно всички проби, извършени в света на футбола, като се стартира със синия картон, който ще изважда състезател за 10 минути отвън терена, и се стигне до възможната смяна на засадата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР